Mexikói édesburgonyás, quinoás egytálétel

Olvasási idő:
Egy kapkodós hétköznap is ehetsz gyorsan és egyszerűen egészséges vacsorát. Van olyan, hogy se kedved se időd órákig állni a tűzhely mellett: ez a recept pont erre kínál megoldást.

Hozzávalók:

  • 2 közepes édesburgonya
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ½ evőkanál chili por
  • ½ evőkanál kömény
  • ¼ teáskanál sót
  • 400 gramm paradicsomszósz
  • 2,5 deciliter víz
  • 170 gramm átmosott quinoa
  • 400 gramm fekete bab
  • 100 gramm reszelt sajt
  • 25 gramm aprított friss koriander
Tökéletes megoldás egy kapkodós hétköznapon: édesburgonyás, quinoás egytálétel

Elkészítés:

Pucold meg az édesburgonyákat és vágd őket 1×1 cm-es kockára.

Vágd az édesburgonyát ½-es kockákra. Melegítsd elő az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dobd bele a kockákat, alkalmanként megkeverve kb. 2 percig kell főzni őket. Amíg főnek, aprítsd fel a hagymát, majd keverd a burgonyához és főzd további 2 percig. Add hozzá a fokhagymát, a chiliport, a köményt, a sót és kevergesd fél percig.

Ezt követi a paradicsomszósz, a quinoa, a bab és a víz hozzáadása, majd fedd le a serpenyőt és forrald fel az egészet. Vedd kisebbre a hőfokot és kb. 15 percig főzd, amíg a quinoa meg nem szívja magát nedvességgel. A végén szórd rá a sajtot és a koriandert.

Jó étvágyat!